Missie & visie

Wij geloven dat ieder mens uniek is, met eigen talenten, kwaliteiten en een eigen tempo van ontwikkeling. Deze overtuiging vormt het fundament van ons onderwijs. De meningen, gevoelens en behoeften van elk kind verdienen niet alleen waardering en respect, maar moeten ook geuit en gehoord kunnen worden. Dit zijn essentiële voorwaarden om te kunnen groeien en bloeien.

Vanuit deze visie hebben wij bewust geen traditionele onderwijsstructuren zoals vaste klassen, toetsen en voorgeschreven leerlijnen. In plaats daarvan creëren we een omgeving waarin kinderen de vrijheid hebben om te ontdekken en te groeien. We zien dat wanneer kinderen deze ruimte krijgen, er iets bijzonders ontstaat: intrinsieke motivatie om te leren. Ze verkennen onderwerpen die hun interesseren in hun eigen tempo. Zo ontwikkelen ze steeds meer vertrouwen in hun eigen kunnen.

Deze manier van werken sluit aan bij de veranderende behoeften van onze samenleving. In een wereld die steeds complexer wordt en waarin duurzaamheid en sociale verbinding steeds belangrijker worden, hebben we mensen nodig die kunnen denken in mogelijkheden. Mensen die hun eigen kracht kennen en deze durven in te zetten. Door kinderen de vrijheid te geven hun eigen leerweg te volgen, leggen we hiervoor een stevige basis.

Onze begeleiders spelen hierin een belangrijke rol als observators en ondersteuners van het leerproces. Ze creëren een rijke leeromgeving waarin kinderen worden uitgenodigd om te experimenteren en zich te ontwikkelen. Door zorgvuldig te kijken naar wat ieder kind nodig heeft, kunnen zij precies die ondersteuning bieden die past bij de volgende stap in de ontwikkeling van het kind. Waar het ene kind vroeg begint met lezen, ontdekt het andere kind eerst zijn motorische vaardigheden of sociale talenten.

Zo heeft eenieder zijn of haar eigen ontwikkelingsweg.

Ouderparticipatie
De betrokkenheid van ouders versterkt deze aanpak. Door regelmatig mee te draaien op school, workshops te geven vanuit hun expertise, of te ondersteunen bij projecten en uitstapjes, verrijken ouders het leeraanbod. Hun actieve deelname zorgt voor een waardevolle verbinding tussen school en de wereld daarbuiten. Kinderen ervaren dat leren overal gebeurt en dat de hele gemeenschap bijdraagt aan hun ontwikkeling.
Sociocratische besluitvorming

Deze gemeenschap geven we vorm vanuit een sociocratische overleg- en besluitstructuur, waarbij alle stemmen – die van kinderen, ouders en leraren – gehoord worden en gelijkwaardig zijn. Samen bouwen we zo aan een leergemeenschap waarin iedereen kan floreren en kinderen kunnen opgroeien tot zelfbewuste, gemotiveerde individuen die klaar zijn voor de maatschappij.

Deze gemeenschap geven we vorm vanuit een sociocratische overleg- en besluitstructuur, waarbij alle stemmen – die van kinderen, ouders en leraren – gehoord worden en gelijkwaardig zijn. even zwaar tellen. Deze werkwijze past bij onze overtuiging dat iedereen gelijkwaardig is en dat alle perspectieven waardevol zijn. Samen bouwen we zo aan een leergemeenschap waarin iedereen kan floreren en kinderen kunnen opgroeien tot zelfbewuste, gemotiveerde individuen die klaar zijn voor de maatschappij. de wereld van morgen.

Binnen de sociocratische structuur werken we met verschillende kringen (Studentenkring, Stafkring, Ouderkring, Topkring en Schoolkring) die ieder binnen hun eigen domein en mandaat meebeslissen over de afspraken die we binnen de school met elkaar maken.

Neem contact met ons op

Het beste beeld krijgt u door persoonlijk langs te komen tijdens een schooldag, zodat u (en uw kind(eren)) kunnen ervaren hoe onderwijs óók kan worden ingevuld. Daarnaast organiseren we geregeld informatiebijeenkomsten en open dagen.